وبلاگ

نکات سلامت لاستیک خودرو

برای اینکه لاستیک خودروی شما طول عمر بیشتری داشته باشد و بتواند در درازمدت عملکرد خود را حفظ کند باید این موارد را مدنظر داشته باشید:

فشار هوا: فشار هوای مناسب در لاستیک‌های خودرو باعث کاهش سایش، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و کاهش خطر ترکیدن لاستیک می‌شود؛ بنابراین باید فشار هوای لاستیک‌های خودرو را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تنظیم کنید.

تعویض به موقع لاستیک: لاستیک‌های خودرو باید در زمان مناسب و با توجه به میزان سایش و کارکرد آن‌ها تعویض شوند. از جمله نشانه‌های زمان تعویض لاستیک می‌توان به کاهش آج لاستیک، وجود برآمدگی غیرعادی روی لاستیک، ترک‌های ریز روی دیواره و… اشاره داشت.

رعایت الزامات سازنده لاستیک: لاستیک خودرو ویژگی‌های خاصی همچون حداکثر سرعت و بار مجاز دارد و تخطی از آن می‌تواند عواقب ناگواری در پی داشته باشد. برای ایمنی باید لاستیک‌هایی با حداکثر سرعت مناسب برای خودروتان انتخاب کنید.

انبار کردن لاستیک: درصورتی‌که لاستیک‌ها برای مدت طولانی انبار می‌شوند باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند تا آسیب نبینند.

رعایت سایز مناسب لاستیک با مشخصات خودرو: نباید از لاستیک‌های خودرو با سایز نامناسب یا کوچک‌تر یا بزرگ‌تر از سایز مناسب برای خودرو استفاده کرد.

رعایت حداکثر بار مجاز لاستیک: حمل بار بیش از حد مجاز مشخص شده برای لاستیک‌های خودرو عواقب ناگواری در پی خواهد داشت زیرا بار بیش از حد مجاز می‌تواند باعث افزایش فشار و سایش لاستیک‌ها شود.

توجه به شکل ظاهری لاستیک: باید از عدم وجود ترکیدگی و خراشیدگی روی لاستیک مطمئن شد چون این مسائل ممکن است باعث افزایش خطر ترکیدن لاستیک شود.

عدم استفاده از لاستیک‌های قدیمی: استفاده از لاستیک‌های قدیمی و خراب شده ممکن است باعث افزایش خطر حادثه شود.

عدم استفاده از مواد شیمیایی قوی بر روی لاستیک‌های خودرو: استفاده از چنین مواردی ممکن است باعث تغییر خواص و افت کیفیت لاستیک‌ها شود.

عدم قرار دادن خودرو بر روی سطح نامناسب: نباید لاستیک را روی سطوحی مانند برف یا یخ انبار کرد زیرا این موضوع ممکن است باعث آسیب به لاستیک‌های خودرو شود.

توجه به نکات بالا باعث افزایش طول عمر لاستیک و بهبود عملکرد آن خواهد شد؛ اما نکات مهمی نیز وجود دارند که پایان عمر لاستیک و فرسودگی آن را نشان می‌دهند. از جمله این نشانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

کاهش آج روی لاستیک: هنگامی‌که عمق آج‌های روی سطح لاستیک به حدی کاهش یابد که بیش کمتر از ۲ میلی‌متر شود لاستیک باید تعویض شود.

سایش نامناسب: هرگاه سایش روی سطح لاستیک نامناسب باشد و شکاف یا ترک در لاستیک قابل دیده شود لاستیک باید تعویض شود.

دیده شدن سیم‌های فولادی: هرگاه سیم‌های فولادی درون لاستیک برای شما قابل‌مشاهده باشد لاستیک باید فورا تعویض شود.

تغییر رنگ: هرگاه رنگ لاستیک از سیاه به خاکستری تغییر یابد یا رنگ آن مشکوک به نظر برسد، لاستیک باید تعویض شود.

وجود فرورفتگی در لاستیک: هنگامی‌که سطح لاستیک غیر صاف باشد و فرورفتگی‌هایی در آن به وجود آید لاستیک باید تعویض شود.

تاریخ تولید: هرگاه از عمر لاستیک بیش از پنج سال گذشته باشد باید تعویض شود حتی اگر هنوز در شرایط عالی باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *